Robert Kiyosaki

Robert Kiyosaki iss een Amerikaanse vastgoedinvesteerder, ondernemer en publicist. Hij zelfpubliceerde in 1997 het boek Rich Dad Poor Dad. Enkele jaren later werd hij in Amerika en daarbuiten daarmee bekend na een optreden in de Oprah Winfrey show.

Rich Dad Poor Dad speelt zich grotendeels af in Kiyosaki's jeugd. Robert vraagt zich af hoe hij rijk wordt en waarom hij daarover op school niets leert.

Robert Kiyosaki: de Rich Dad principes

In Rich Dad Poor Dad brengt hij verschillende principes naar voren om rijk te worden.

. Your house is not an asset.
. The rich don't work for money.

Rich Dad Poor Dad werd gevolgd door een lange serie boeken die op hetzelfde thema voortborduren. De bekendste en meest originele daarvan zijn Cashflow Quadrant en Rich Dad Guide to Investing, die hij samen schreef met Sharon Lechter.

Robert Kiyosaki: relatie

Nadat zijn eerste huwelijk mislukte, is Robert Kiyosaki getrouwd met Kim Meyer, die in feite de vastgoedinvesteringen van het duo beheert. Hun portfolio zou nu ongeveer 8000 appartementen bevatten.

Het dagelijks beheer wordt uitgevoerd door MC Properties, dat geleid wordt door Ken McElroy, die een persoonlijke vriend is geworden van de Kiyosaki's.

Gevaarlijk gedachtegoed

Enkele hoekstenen uit het gedachtegoed van Kiyosaki werken aantoonbaar niet.
Een van de hoeksten van zijn filosofie is passief inkomen. Dat is een gevaarlijk idee, aangezien het mensen lui en passief maakt.

Ook waarschuwt Kiyosaki al sinds de jaren '90 voor een economische crisis. Het is makkelijk scoren met dergelijke voorspellingen, aangezien een economische recessie zich historisch gezien gemiddeld elke 7 tot 10 jaar zich voordoet, en veel burgers een recessie ervaren als een crisis.

De grote economische meltdown die Kiyosaki voorzag voor het jaar 2016 heeft zich niet voorgedaan. De economische crises van 2008 en 2020 werden niet door Kiyosaki voorspeld.